Home

   
 

Wat is stabiliseren

Productcatalogus

Contact en Offerte

Algemene voorwaarden

 

Tessi Flowers © 2011 - 2019 | info@tessiflowers.eu


Wat is vriesdrogen

 • De meest natuurlijke methode voor het behoud van rozen is vriesdrogen. Door deze speciale behandeling is het product in staat om zijn oorspronkelijke vorm, celstructuur en kleur te kunnen behouden. Hierdoor is een lange levensduur mogelijk.
  Vriesdrogen is de meest natuurlijke bewaringsmethode. Het principe vriesdrogen werd al eeuwen geleden toegepast. Door al die jaren heen is het vriesdrogen in hoog tempo ontwikkeld en onder andere toegepast door het Amerikaanse ministerie van Defensie om bloedplasma en penicilline te bewaren. Voor de NASA om vervoer van voedsel zo licht mogelijk te houden. Nu liggen er honderden verschillende soorten gevriesdroogd voedsel in supermarkten, waaronder gevriesdroogde koffie.

Het proces vriesdrogen bij bloemen

 • Vriesdrogen is een techniek die al het vocht onttrekt uit een bloem. Dit is een ingewikkeld proces dat vakmanschap vereist. Dit gebeurd in een speciale machine. Voordat het proces begint worden de rozen net onder de kop afgesneden en geplaatst in de machine met twee kamers. Daar worden de rozen bevroren tot -40 graden. Doordat een vacuümpomp in werking treedt begint het droogproces. De condensor kamer (-50) is kouder dan het model kamer. Onder een diep vacuüm komt er damp uit de rozen en dit wordt omgezet in ijskristallen. Deze ijskristallen vormen een laag ijs in de condensor kamer.
  Het ijs wordt verwijderd door het ontdooien. Als er geen ijsvorming meer is dan is het proces voltooid. Dit hele proces duurt 14 dagen. Tijdens dit proces wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of andere vormen van kleurstoffen. Producten zijn dus 100 % biologisch afbreekbaar.

Het product gevriesdroogde bloem

 • Bloemen worden verwerkt omdat het enkele maanden tot jaren zijn oorspronkelijke vorm, celstructuur en kleur behoudt. Haar “natuurlijke” schoonheid zal zij dus niet verliezen. Er is een groot assortiment aan gevriesdroogde rozen, rozenblaadjes, pioenen en waterlelies.

  Het kan zijn dat ondanks ons ruime assortiment uw keuze er niet bijstaat. Informeer via de "contact button" naar eventuele andere mogelijkheden.

  add to favorite